dimecres, 7 de novembre del 2018

Proves paleontològiques de la deriva continental.

La Deriva Continental

La teoria de la deriva continental d'Alfred Wegener fou formulada al 1912 i defén que al llarg de l'història de la Terra, els continents s'han anat desplaçant a una velocitat imperceptible pels humans.
Per a demostrar això, es va basar entre altres coses, en certes proves paleontològiques de les que ara parlarem.

Proves Paleontològiques

La paleontologia es la ciència que s'encarrega d'estudiar els fòssils, i abans de la teoria de Wegener, va tenir bastants problemes per a explicar coses com per què es trobaves fòssils de les mateixes espècies a llocs tant distants com Sudamèrica i Àfrica o Australia i l'Antàrtida. Per sort, la teoria de la deriva continental els va aportar una resposta bastant convincent: Els continents s'han anat desplaçant al llarg del temps i en el passat, alguns varen estar junts, permetent als animals que en el futur serien fòssils anar d'un a l'altre.
Aquestes són algunes de les proves que es van donar:


Com es pot observar a la imatge, s'han trobat evidencies fòssils de les mateixes espècies a llocs molt separats. Aquestes evidències no es poden explicar com a migracions naturals, ja que es bastant improbable que un rèptil terrestre de no més de tres metres aconseguís creuar el Pacífic per a arribar a Àfrica des de Sudamèrica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada